M. Direks Boom- en plantenkwerkerij Castenray

 

Albizia Julibrissin

Albizia julibrissin of Perzische slaapboom of zijdeboom zoals ze ook genaamd is, behoort tot de subfamilie Mimosaceae waartoe ook de Mimosa of Acacia behoren. De Albizia julibrissin groeit als struik-, of boomvorm. Deze Albizia julibrissin is in ons land nog niet zo veel te zien en zeker nog niet op grote schaal te koop.

Wanneer de boom in bloei staat van eind juni tot oktober zal menig één verstelt staan van de schitterende fel rosé/paarse bloeiwijze. De Albizia julibrissin geeft een extra tropisch accent aan uw tuin en alleen al om de weelderige bladeren aan deze boom is hij prachtig om te zien. De Albizia julibrissin heeft dubbel geveerde, sikkelvormige bladeren die wat weg hebben van een varenblad.

Bladeren zijn ‘s-nachts dichtgevouwen, daarom noemt men het ook wel de slaapboom. Een half uur voordat de zon onder gaat vouwen de blaadjes zich langzaam dicht. De zijdeboom (ook zo genoemd vanwege de zijdezachte fijne bloemen) voelt zich thuis op een beschutte warme plaats in de volle zon en is goed winterhard.

Hoe meer zon in de zomer, hoe meer hij bloeit en des te sterker zullen de nieuwe scheuten worden. Op een plaats waar half schaduw is doet de Perzische slaapboom het ook goed. Aan de grond stelt de Albizia julibrissin niet veel eisen. Snoeien is niet nodig, indien u wilt snoeien dan het beste eind maart.
Winterhardheid zone 6a (-22ºC).

 

 

M. Direks Boom- en plantenkwekerij, Horsterweg 21a, 5811AA Castenray, Tel: +31(0)620229225
UA-48106815-1