M. Direks Boom- en plantenkwerkerij Castenray

 

Asimina triloba 

Asimina triloba of Paw paw boom is een drielobbige plant en een aparte vruchtdragende plant.
Ook de enige in de familie van de Annonaceae (Zuurzakfamilie) die zeer winterhard is. Het is een in de winter bladverliezende boom of struik. De Indiaanse naam Assimin werd een Latijnse vertaling Asimina.

Deze plant werd door de Indianen vroeger al gebruikt voor zijn vruchten. Deze plant komt voor in Noord Amerika en een gedeelte van Canada alwaar de zomers nog korter zijn dan in onze streek. Hetgeen goed uitkomt en de vruchten aan deze plant hier zeer goed afrijpen. De plant kan vanaf het 3e jaar al vruchten geven op het jonge hout. Bloeitijd van maart t/m mei en duurt 6 weken. Bloemen zijn donkerbruin en ongeveer 4-5 cm. Vanaf half augustus tot begin oktober rijpen de vruchten af.

De vruchten hebben wat weg van een aardappel of dikke gevulde worst. Ze zien er wat dat betreft niet uit, maar mede daarom is deze plant in uw tuin een bijzonderheid.

Daarbij zijn de vruchten heerlijk, ze smaken wat naar een melange van banaan/mango/ananas en zijn 7 tot 15 cm lang en kunnen tussen de 200 en 450 gram wegen. Ook zijn deze vruchten zeer gezond, vergelijkbaar met die van de kakiboom. Rijk aan vitamine C en A en daarbij zijn het echte eiwitbommen. In een koelkast zijn de vruchten wel 3 à 4 weken te bewaren.
Winterhardheid zone 5b (-26ºC).

M. Direks Boom- en plantenkwekerij, Horsterweg 21a, 5811AA Castenray, Tel: +31(0)620229225
UA-48106815-1