M. Direks Boom- en plantenkwerkerij Castenray

 

 

Canna Musafolia (Rubrum)

Wij hebben 2 soorten Reuze Canna's op de kwekerij:

Canna Musafolia (groenbladig)

Canna Musafolia Rubrum (roodbladig)

Deze kunnen in 1 jaar tijd de hoogte van 2 a 3 meter bereiken.

Canna is een knolgewas wat groeit vanuit een rhizomenstelsel.Canna’s kunnen zowel in de volle grond als pot gehouden worden. In de volle grond zorgen dat de plant tijdig water krijgt, vooral tijdens een hete zomer. Ook om de twee weken een gift mest doet hem goed. De Canna bloeit van juni tot eind september.

Er zijn vele verschillende kleuren canna’s, zowel de bladkleur is zeer divers, donker of gestreept tot fel groen. Deze plant heeft stevig blad en geeft een extra tropische uitstraling in uw tuin. De uitgebloeide bloemen verwijderen en de canna zal u op nog veel meer mooie bloemen trakteren. De canna zal normaal vanaf half juli volop bloeien tot de eerste nachtvorst. Dan wordt het ook tijd de plant te beschermen en de pot binnen te zetten.

In de winter de grond droog houden en weinig water geven indien u de canna in een pot laat overwinteren. Canna’s die buiten in de tuin staan (na de eerste nachtvorst) de knollen uitgraven (15cm loof en zand aan de wortels laten zitten) en deze koel, droog en donker bewaren. 

Vanaf half mei nadat het gevaar op nachtvorst is geweken de knollen weer in de volle grond poten. U kunt de canna ook in de grond laten zitten, loof verwijderen tegen de winter en dan met een flinke laag humus of boomschors overdekken. Ze moeten niet op een natte plek staan. Winterhardheid zone 10a (0°C).

 

M. Direks Boom- en plantenkwekerij, Horsterweg 21a, 5811AA Castenray, Tel: +31(0)620229225
UA-48106815-1