M. Direks Boom- en plantenkwerkerij Castenray

 

Cupressus sempervirens

Cupressus sempervirens ”Pyramidalis” of Italiaanse cipressen pronken rechtopgaand en smal tot grote hoogte op de heuvels van Toscane en de bergen van de Apenijnen in Italië. Vooral in Toscana is het een karakteristiek gezicht en zijn exemplaren van meer dan 20 meter hoog te bewonderen.

De aanblik van deze statige bomen doet de geschiedenis van de Romeinen herleven. Machtige paleizen geflankeerd door deze reuzen. De cipres bloeit in het vroege voorjaar. Tevens is de cipres het gehele jaar groenblijvend. In de nazomer krijgt de italiaanse cipres vruchten/zaaddozen, soms wel zoveel dat ze helemaal doorhangen. Het hout van de deze boom wordt onder andere gebruikt voor de meubelindustrie.

Cipreshout is kwalitatief een van de beste hout soorten voor gebruik in de meubelindustrie. Antieke Italiaanse meubelen werden vaak van cipreshout vervaardigd. Verder wordt er uit de cipres medicinale olie gewonnen en o.a. als bestanddeel voor de vervaardiging van anticonceptie gebruikt. De cipres is goed winterhard en geschikt in ons klimaat voor de volle grond, staat in onze voorbeeldtuin reeds vanaf 2008 in de volle grond zonder problemen. Kan ook in een kuip gehouden worden, wij verkopen de echte italiaanse cipressen.
Winterhardheid zone 6b (-20ºC).

M. Direks Boom- en plantenkwekerij, Horsterweg 21a, 5811AA Castenray, Tel: +31(0)620229225
UA-48106815-1