M. Direks Boom- en plantenkwerkerij Castenray

 

Diospyrus Kaki 

Diospyros kaki of Sharonfruit is een heerlijk zoete exotische vrucht die ook in ons klimaat prima te kweken is. De bomen die wij leveren zijn verkrijgbaar in diverse hoogtes van 1½ tot 3 meter en zijn allemaal vruchtdragend. In april/mei komt bloeit de mooie gele bloesem. In de herfst verkleuren de bladeren mooi geel/rood.

De kakiboom kan zonder problemen tegen onze winters en is goed winterhard. De vruchten zijn in het najaar rijp, zelfs een nachtvorst over de vruchten versnelt de rijping. Hoe rijper de vrucht, hoe zoeter. In de regel plukken wij de vruchten eind oktober begin november. De pitloze vruchten bevatten gemiddeld 16% suiker, waarvan 43% glucose als een snelwerkende energiebron. Ze kunnen met schil en al gegeten worden en smaken heerlijk zoet.

Als mineralen moeten vooral kalium en fosfor worden genoemd. Naast de vitamine B en 6 tot 50 mg vitamine C, bevat deze vrucht enorm veel provitamine A en zelfs in die mate dat 1 tot 2 vruchten het dagelijks verbruik aan deze vitamine bij een volwassene kan opvangen. Vruchten blijven ongeveer tot 4 weken goed in de koelkast.
Winterhardheid zone 6b (-20ºC).

M. Direks Boom- en plantenkwekerij, Horsterweg 21a, 5811AA Castenray, Tel: +31(0)620229225
UA-48106815-1