M. Direks Boom- en plantenkwerkerij Castenray

 

Poncirus Trifoliata 

Poncirus trifoliata heeft veel weg van een citrus en wordt ook wel de Citrus trifoliata genoemd.
De Poncirus trifoliata is zeer winterhard en kan zonder problemen in de volle grond geplant worden of in een kuip buiten blijven staan.


De Poncirus trifoliata staat in april en mei in bloei met grote witte sterk ruikende bloemen. Vervolgens verschijnen er eerst groene en later naar geel verkleurende citrusachtige vruchten.
Deze vruchten zijn niet eetbaar, niet dat men er ziek van wordt, maar er zijn maar weinig mensen die een petroleumsmaak weten te waarderen.
Het blijft dus bij de uitstraling en de lekkere geur van de bloemen die u van deze struik terug krijgt.

Behalve de vruchten en de aangename geur van deze plant zijn de takken ook het aanschouwen waard. Deze groeien vrij grillig, rond en zijn olijfgroen van kleur, later verkleuren ze geel/oranje. Als erfafscheiding maakt de Poncirus trifoliata door zijn met scherpe doornen bezette takken een bijna onneembare vesting van uw tuin. Deze wilde citroen is goed in een kuip te houden omdat hij langzaam groeit. Snoeien in het vroege voorjaar indien nodig. Is ook als stam op te kweken door een hoofdstam vrij te houden van zijtakken.
Op de gewenste hoogte de zijtakken niet terug snoeien. In de winter indien in een kuip, niet teveel water geven en geen mest meer geven.
Winterhardheid zone 6a (-25ºC).

 

 

 

 

 

M. Direks Boom- en plantenkwekerij, Horsterweg 21a, 5811AA Castenray, Tel: +31(0)620229225
UA-48106815-1